Begagnade båtar
Language: EnglishSpråk: Svenska
SuomiDansk
Köp båt
Sälj båt
Sålda båtar - referenser
Sökuppdrag
 
Försäljningsvillkor
 
Blogg
Om Båtagent
Nyheter
Kontakta oss
 
Startsidan

Saare 41cc

2 395 000 SEK
Saare 41cc
Anders Hultman
Ansvarig mäklare
Årsmodell: 2010
Båten ligger i: Glommen
Tillverkare: Saare Yachts
Pris  2 395 000 SEK / 225 877 EURO / 1 687 974 DKK

Alla bilder Skriv ut Saare 41 - utrustningslista Saare 41 - list of equipment

Såld

Båten såldes: 2019-05-23
Grattis till de nya ägarna av denna utomordentlig Atlantseglare.

Sälja Saare? Vi hjälper dig

Båtagent har sedan starten 2005 förmedlat 1090 båtar.
Sälja båt? Kontakta oss för fri rådgivning

Saare 41 CC är en lysande långseglare med mittsittbrunn sprungen ur en ide från teamet kring Finngulfbåtarna. Siktet inställt på "Orustbåtar", här byggd på en annan ö med båtbyggartraditioner, Saarema. En båt med "extra allt" från 2010.

Saare 41 är den första båten i en serie högkvalitativa långfärdsseglare, framtagna och byggda av teamet kring Finngulf. Karl-Johan (Kamu) Stråhlmann ritade ett välseglande skrov och båten byggdes i den höga kvalitet man förväntar sig av en långseglare byggt på våra breddgrader. Linjerna borgar för bra seglingsegenskaper, bättre än vad många förknippar med termen "långfärdsseglare" (se tester nedan). Allt på båten är mycket väl genomtänkt och är både snyggt, funktionellt och modernt.

Inredningen, däck, rostfritt och beslag, allt håller högsta kvalitet i rejäla dimensioner. Snickerier och textilier  är mycket smakfullt gjorda, klassiskt och på många sätt tidlöst.

Från den centralt placerade sittbrunnen hanteras i princip allt . Rorsmansplatsen är fint placerad med tillgång till all hantering såväl som mycket god sikt åt alla håll. En lite större ratt borgar för att man kan styra både i lovart och i lä med god sikt föröver. Framför sittbrunnen finns en vindruta som sig bör på båttypen. Bra däck, skarndäck och akterdäck, inkl rejäl relingslist, gör att det är enkelt och tryggt att röra sig på båten.

Under däck finns två rejäla hytter med eget badrum, det främre dessutom med separat dusch bakom svängbar glasvägg. Pentryt är rymligt i gången akteröver och har dubbla hoar inåt, dvs så nära centrumlinjen som det går för att möjliggöra enkel tömning på båda bogarna. Bakom navigationsplatsen finns en rymlig garderob, eller snarare ett litet förråd, vilket är mycket praktiskt.

Här länkar till ett antal tester av båten:
Tyska Yacht
Svenska Båtnytt

samt länk till Saare Yachts

Denna Saare 41 har i princip extra allt, den större motorn VP D2-75, el-generator, elektrisk spis, elektrisk furlex, rullmast, dävertar, espressomaskin :), extra tankar etc etc. Se utrustningslistan för detaljer, men i princip allt för att kunna njuta av livet en helg till att segla jorden runt år efter år med båten som hem.

Båten har alltid vinterförvarats i sin egen varmhall, på många sätt sin egen "båtlägenhet".

En fantastiskt fint byggd, välseglande och särdeles välutrustad mittsittbrunnsbåt från Saare Yachts. Går du i långseglar och/eller "Orustbåt" tankar, så missa inte att titta på denna Saare 41a.073-430 35 91

Läs mer om Anders Hultman

Intresseanmälan


Spamskydd: Vad är 0+3?

Tipsa din vän om denna båt

Finansiering med Swedbank
Vi kan erbjuda bra finansiering genom Swedbank Finans. Vi kan ofta låna ut upp till 80% av köpeskillingen med båten som säkerhet.

Fler bilder på Saare 41cc

Klicka för att se större bild och bildkommentar. För att lättare gå mellan bilderna: Använd tangentbordets höger/vänster pil eller datormusens scroll.

Båtmäklare
18/5 -19 kl. 14:08
"Handen på hjärtat, vem behöver egentligen en båt?"

Content

Feedback - Tyck till

Dina tankar och kommentarer är viktig för oss
- vi tar gärna emot förslag till förbättring.

Ditt namn
E-post (frivilligt)
Meddelande
Spamskydd: Vad är 2+6?