Begagnade båtar
Language: EnglishSpråk: Svenska
SuomiDansk
Köp båt
Sälj båt
Sålda båtar - referenser
Sökuppdrag
 
Försäljningsvillkor
 
Blogg
Om Båtagent
Nyheter
Kontakta oss
 
Startsidan

Hallberg-Rassy 54

775 000 EUR
Hallberg-Rassy 54
Niklas Lindgren
Ansvarig mäklare
Årsmodell: 2009
Båten ligger i: Ingarö
Tillverkare: Hallberg-Rassy
Pris  775 000 EURO / 7 816 676 SEK

Alla bilder Skriv ut Utrustningslista - Hallberg-Rassy 54

Såld

Båten såldes: 2020-07-17
Denna mycket eleganta Rassy 54 blir kvar i vårt vackra land, i vart fall tills dess att den med ny besättning stävar ut mot större hav och längre seglatser. Stort grattis till de nya ägarna av denna mycket fina båt!

Sälja Hallberg-Rassy? Vi hjälper dig

Båtagent har sedan starten 2005 förmedlat 1320 båtar varav 62 st Hallberg-Rassy.
Sälja båt? Kontakta oss för fri rådgivning

Hallberg-Rassy 54 är en av de elegantaste Rassybåtarna som sjösatts. Denna har haft en ägare sedan den var ny 2009 och har skötts exemplariskt. En helt underbar båt!

Hallberg-Rassy 54 ersatte 2006 den framgångsrika Hallberg-Rassy 53. Hallberg-Rassy 54 blev betydligt modernare i formen vilket resulterade i både bättre volym under däck och bättre fart genom vattnet.  Här är också rodret nästan lika djupt som kölen, och hela båten andas än mer segling, vilket ger ökad glädje och trygghet vid längre passager.

En liten anekdot från 2007; jag seglar en X-119 längs svenska sydkusten, tror att jag är en av de snabbare på vattnet, men ser i fjärran vad jag tror är en Rassy som är på väg ikapp. Vad?! När den når ifatt ser jag att det är en Hallberg-Rassy 54 med en person som seglar….

Under däck finns allt och lite till, en genomtänkt planlösning med durk i samma nivå i hela båten, bra svängrum och ståhöjd och fantastiska hytter, stort pentry, navigationsplats värdig en rejäl oceanseglare, motorrum där du kan gå in, och en mycket rymlig salong med bl a de berömda ”Rassy-fåtöljerna”. Ägarhytten i aktern med stor dubbelkoj i centrum, separat badrum med dusch, separat arbetsplats och gott om stuv i hela hytten. För om masten finns ytterligare en hytt med dubbelkoj, det som Hallberg-Rassy kallar ”super-kabin”. För om denna finns en mer klassisk förpik. För om masten finns också ett rymligt badrum.

Inredningen i denna Hallberg-Rassy 54 är mycket elegant i tillvalet teak. Utrustningslistan är diger, se separat utrustningslista vi länken ovan. Detta tillsammans med stora tankar för både diesel och vatten ger möjlighet att råda dig själv länge på havet utan att behöva gå hamn. Härligt både när och fjärran.

Tack vare Hallberg-Rassy konceptet ”knappsegling” med hydraulisk segelhantering och elektriska vinschar så hanteras båten under gång enkelt av en person. Rejäl huvudmaskin och bogpropeller gör hamnmanövrar säkra. Den två-växlade Gori-propellern ger dessutom både bra tryck vid manövrar och ökad räckvidd vid motorgång i lugnt väder.

Information  om modellen finns på Hallberg-Rassys hemsida, https://www.hallberg-rassy.com/sv/batar/aldre-modeller/hallberg-rassy-54/

För att stimulera planering kring långsegling så finns här länkar till Hallberg-Rassy båtar och dessas seglingar

https://www.hallberg-rassy.com/sv/resurser/lankar/

Här finns flera Hallberg-Rassy 54or, bl a svenska Anorak och amerikanska Cloudy Bay.

Denna Hallberg-Rassy 54 från 2009 i sitt livs form, redo för allt och möjligen lite till!

FAKTA

Längd: 16,74 m

LVL: 14,30 m

Bredd: 4,70 m

Djup: 2,30 m

Depl:   26300 kg

Kölvikt: 9750 kg

Design: German Frers

Motor: Volvo Penta D4-180, 180 Hk, propelleraxel, trebladig Gori folding-propeller

Bränsletank: 900 L

Vattentank: 1050 L

 

 

Båten inomhusförvarad i varmhall
0709-50 59 89

Läs mer om Niklas Lindgren

Intresseanmälan


Spamskydd: Vad är 5+8?

Tipsa din vän om denna båt

Finansiering med Swedbank
Vi kan erbjuda bra finansiering genom Swedbank Finans. Vi kan ofta låna ut upp till 80% av köpeskillingen med båten som säkerhet.

Fler bilder på Hallberg-Rassy 54

Klicka för att se större bild och bildkommentar. För att lättare gå mellan bilderna: Använd tangentbordets höger/vänster pil eller datormusens scroll.

Båtmäklare
16/11 -20 kl. 09:20
"Lyckad båtförmedling i Lissabon"

Content

Feedback - Tyck till

Dina tankar och kommentarer är viktig för oss
- vi tar gärna emot förslag till förbättring.

Ditt namn
E-post (frivilligt)
Meddelande
Spamskydd: Vad är 0+8?