44 Fod Aluminium Yacht

Modellår: 1975

Plats: Ishøj

Tillverkare: One-Off

Pris: 500 000 DKK

( 768 548 SEK / 67 053 € )

Såld

Skriv ut

44 Fots Aluminium Motor Yacht til resa eller boende. Klar till den stora kanalresa, eller som boende för den som önskar en unik bostad i det maritima miljö.

Denna unika 44 fots motorbåt i aluminium är ritad av den ursprungliga ägaren A.E. Haaning och konstruerad och byggd 1975 av Dan Olsen i Sønderborg, Danmark. Det var meningen att båtmodellen skulle gå i produktion, men så blev det inte, så detta är det enda exemplaret.

Båten har klassiska motorbåtslinier, vilket ger en behaglig gång genom sjön. Båten har breda och säkra skarndäck och generellt bra ytor att röra sig på runt hela båten. Båten är mycket rymlig, med god plats och funktionalitet i alla utrymmen ombord. Umgängesytorna, salongen, sovhytterna och pentryt, allt är rymligt och funktionellt.

Man kommer in i salongen akterifrån via en dörr om babord och möts av en ljus och rymd som en båt i denna storlek ger. Nuvarande ägare använder salongen som sitt vardagsrum, även om här också finns den inre styrplatsen. På babords sida finns det inbyggda skåp under skarndäck och på styrbord sida kan man inreda på samma sätt ned skåp eller om man hellre vill, en bokhylla. Hela salongen är omgiven av stora fönster som har persienner så att ljusinsläppet kan anpassas och avskildhet ordnas.

Från salongen går man via ett par steg ner till det välinredda pentryt där det också finns en separat matplats. Pentry med matplats är precis som salongen ett välkomnande och trevligt utrymme ombord. Morsø-kabinen som är installerad i mitten bidrager den ombonande känslan. I det funktionella pentryt finns bl a en ny spis med ugn från ENO och kylskåp med frontöppnad dörr.
Från pentryt har man tillgång till båtens badrum och toalett.

Föröver från salongen kommer man in i skeppets sovavdelning, där det finns två enkelkojer, som också kan sättas ihop till en stor dubbelkoj. I det utrymme som tidigare var den främre toaletten finns idag en stor garderob, en "walk-in closet". .

Båten har tre olika däck, ett akterdäck med gott om plats för middagar utomhus, grill, samt nedgång till badplattformen i aktern, ovanpå salongen finns ännu ett däck, brodäcket, också detta med gott om plats fö umgänge och avslappning. Här finns också den övre styrplatsen från vilken man har en utmärkt utsikt över hela båten. Föröver finns ännu ett mindre däck där också ankarspelet är placerat. Alla gångytor är generösa och båten är trygg och lätt att röra sig på. Alla däcksytor ät klädda med teak, omlagd av tidigare ägare ca 2008. Teaken är i mycket gott skick. Masten på vilken radarn sitter kan fällas så att man ta sig fram på de europeiska kanalerna, även under de lite lägre broarna.

Motorn ombygds 1990 till en färskvattenkyld Perkins på 120 Hk. Denna motor ger båten en behaglig marschfart på 8 knop och en toppfart på ca.18 knop.

Denna båt är unik och ger kommande den kommande ägaren möjlighet att förverkliga sina drömmar och planer oberoende om det handlar om längre turer, att nyttja båten som ett sommarnöje, eller för året runt boende. Endast fantasin sätter begränsningarna.

Båtplatsen i Ishöj kan övertas med fördelaktiga villkor.


Dimensioner:

Længde: 13,4 m
Bredde: 4,20 m
Dybgang: 1,20 m
Vægt:   8.500 kg
Højde fra vandlinie :
Motor: Perkins, 120 HK
Diesel: 2 x 500 ltr.
Ferskvand: 2 x 200 ltr

Yderligere specifikationer: Se vedlagte udstyrsliste i pdf.

Fakta om: 44 Fod Aluminium Yacht
Designer

A. E Haaning

Tillverkare

Dan Olsen

Motor

Perkins HT6

Längd

13.4 m

Bredd

4.2 m

Djup

1.2 m

Deplacment

8500 kg

Bränsletank

2 L

Skrov nr

1

Liknande sålda båtar