Arcona 460

Modellår: 2007

Båten ligger i: Lagos

Tillverkare: Arcona Yachts

Pris: 2 300 000 SEK

( 195 739 € / 1 457 944 DKK )

Såld 2022-02-28

Arcona 460 från 2007 i fint skick säljes. Snabb, vacker, svenskbyggd segelbåt för de stora haven. En ägare, ligger helt seglingsklar i Lagos. Transportsegling kan ordnas.

Arcona 460 är en stor och vacker segelbåt för snabb segling var som helst. Arcona 460 var Arconas flaggskepp när den lanserades och har fin rymd och all bekvämlighet för långa vistelser på havet. Sittbrunnen fungerar mycket bra under segling men är också rymlig och social när man ligger vid kaj eller på svaj.

Under däck finns tre hytter med ägarhytten i fören och två stora dubbelhytter i aktern. Ägarhytten har egen toalett med dusch och de två hytterna i aktern delar på toalett. Denna toalett ligger dessutom nära nedgången och blir den naturliga "dagtoaletten".  I salongen finns ett längsgående pentry med stor arbetsyta, många stuvutrymmen och två separata kylar. Stor C formad soffa med kortare rak soffa mittemot ger gott om plats för härliga måltider under däck, eller för att bara ta det lugnt med t ex en god bok i en trivsam salong. Dynorna kan tas loss och bakom ryggstöden finns bra stuvutrymmen. Här kan även en person sova med bra längd och bredd.

Denna Arcona 460 är från 2007 och har ett vackert blått skrov omlackat 2018 i Awlgrip, en yta som är betydligt tåligare och blankare än färgad gelcoat. Båten är svenskägd och har seglats till Karibien och tillbaka av nuvarande ägare. Nu i juli 2021 är hon till försäljning i Lagos, Portugal och förmedlas genom Niklas Forsén som bor och jobbar i Portugal.


Nytt i juli 2021
Samtliga bilder utom under segel är tagna på plats i Lagos/Portugal av Båtagents Niklas Forsén 2021-07-17. I samband med fotograferingen gjorde vi också en ordentlig genomgång av hela båten samt en uppdatering av utrustningslistan. Båten står tillfälligt på land fram till början av augusti då man byter anoder samt ser över bottenfärgen, genomföringar m m. I samband med detta kommer hon även poleras och vaxas. 

Visning och transportsegling 
Båten ligger i Lagos, Portugal och har en svensk ägare. Behöver du transportsegling så kan det ordnas. Varför inte få båten hemseglad till Sverige? Eller kanske in i Medelhavet? Med vårt upplägg behöver det inte bli särskilt dyrt.
Mer om våra transportseglingar: https://portugalagent.com/sv/transportsegling-till-sverige/

Vill du ligga kvar i Lagos kan båtplatsen övertas av den som köper båten.

Bra att veta: Jag (Niklas Forsén) är väl bekant med båtmodellen. Under några år på 00-talet seglade jag charter i Stockholms skärgård med "Anna-Karin" - en blå Arcona 460 med hemmahamn på Winbergs Båtvarv på Djurö i Stockholms Skärgård. Jag har även transportseglat A460 från varvet på Ösel till Gustavsberg.


KORTFAKTA

SWE 8. Byggd i Kungshamn. 3-kabinersmodellen.
Längd: 14,20m
LVL: 12,55 m
Bredd: 4,20 m

Deplacement: 10.200 kg

Kölvikt: 4.250kg, bly.

Djup: 2,44m

Antal hytter 3 st.

Vattentank: 380 l

Bränsletank: 200 l

Holdingtank: 70+70 liter

Bogpropeller: Nav Tech, retractable

Mer om båtmodellen från Arcona Yachts: Arcona 460
Det finns också två videofilmer tagna 2021-07-17. En beskriver skrov och däck och den andra är filmad inne i båten.

Är du intresserad - hör av dig så skickar vi länk till filmerna!


Exempel på utrustning (full utrustningslista som PDF på annan plats)

Blått skrov med vita linjer. Ommålad med Awlgrip 2018

Plottrar: 1. Vid ratten: Raymarine e125 och vid navbordet Raymarine e90
Vattengenerator från Watt&Sea och batteriindikator från Mastervolt Easy View
Autopilot, radar, bogprop retractable, watermaker, ankarspel i stäven, jolle m snurra, räddningsflotte, nytt (aldrig använt) storsegel, genua 1 från 2019 samt fler segel – se utrustningslistan.


Båtagent vädjar till alla båtägare och spekulanter att följa Folkhälsomyndighetens rekomendationer, att avstå ifrån att uppsöka båt till salu om man ej är frisk, hålla avstånd och undvika beröring. Notera att köparens undersökningsplikt kvarstår.

Fakta om: Arcona 460
Designer

Stefan Qviberg

Tillverkare

Arcona Yachts

Längd

14.2 m

Längd i vattenlinje

12.55 m

Bredd

4.2 m

Djup

2.44 m

Deplacment

10200 kg

Bränsletank

200 L

Skrov nr

8

Liknande sålda båtar