Hallberg-Rassy 45

Modellår: 1989

Plats: Nazaré

Tillverkare: Hallberg-Rassy

Pris: 2 090 000 SEK

( 182 346 € / 1 359 705 DKK )

Såld 2021-08-06

Skriv ut

Fantastisk och tidlös båt med mycket vackra linjer, hög kvalitet och goda seglingsegenskaper. Många uppgraderingar under senare år.

Det här är den första Hallberg-Rassy som konstruerades av German Frers. Skrovet är isolerat med divynicell där äldre HR hade balsaträ. Hallberg-Rassy 45 har vunnit ARC, Atlantic Rally for Cruisers.

 

Det här exemplaret har genomgått stora uppgraderingar och renoveringar under senare år. Förra ägaren satte in en ny el-generator 2017, ”Whisper”. Nuvarande ägaren lät renovera och uppgradera båten under 2017 och 2018 hos https://www.adamsboatcare.com/ på Vindön men bl.a helt nya durkar i hela båten, nya mattor samt nya dynor i salongen och vid navbordet. I samband med detta byggdes även babordssoffan om och en Refleksvärmare (diesel) installerades i salongen. Under 2017 och 2018 har man även bytt och uppgraderat mycket av den tekniska delen (se mer på utrustningslistan); ny AIS, ny plotter, ny radar, ny VHF m m. Under 2019 blästrades skrovet och epoxibehandlades varvid ny bottenfärg applicerades. Man bytte även batterierna och installerade en ny batteriladdare 2019.

 

I ruffen

Invändigt har den här båten en rymlig toalett med dusch i fören som nås från gästkabinerna samt salongen och givetvis även en toalett med separat dusch i aktern där owners cabin ligger.
För om salongen finner man en separat gästhytt om BB med två kojer och garderob. Dessutom ytterligare en rymlig koj om SB i korridoren fram till toaletten.
Salongen har längsgående soffor både om BB och SB samt en nyinstallerad Refleksvärmare, snyggt installerad, centralt i båten. Nya mattor och nya durkar 2017/2018 – i hela båten.

Pentryt om SB är ”sjögående” som Hallberg-Rassy själva beskriver det. Här står du stadigt med bra spjärn och lagar mat till havs i hårt väder. Pentryt är placerat i rörelsecentrum men ändå ur vägen för nedgångstrappan och med god passage till salongen och akterkabinen.

Om BB ligger korridoren in till akterkabinen, owners cabin, och här ligger även det trevliga ”kontoret” med navigationsplats och bokhyllor (delar av detta har nytillverkats 2018 – se utrustningslistan).

I akterkabinen finner du en dubbelsäng om SB samt en enkelsäng om BB, gott om förvaringsutrymmen samt en bra golvyta så det inte blir trångt. Om SB ligger toaletten med separat dusch.

 

På däck och segling

Rullstor och rullgenua är eldrivna så in- och utrullning är bara en knapptryckning bort. I hamnen har du både en bogpropeller och en akterthruster som hjälper dig att lägga till. Båda storskotsvinscharna är eldrivna. De kan även användas för genuan eller ankarlinan i aktern om du behöver hjälp. I stäven sitter en stark ankarvinsch med kätting. I aktern en badbrygga samt rejäla dävertar.
En tidigare ägare har låtit byta teakdäcket till ett nytt vacumliommat.


Nya bilder - juli 2021
Nu ligger nya bilder på sittbrunnen med åtgärdad sprayhood och renoverade trädetaljer ute. Även bilder från den nya förliga toaletten tagna 13 juli 2021.
 

Åtgärdat 2021
Under juni och juli 2021 har trädetaljerna kring nedgången slipats och lackats, sprayhooden är renoverad med nya rutor och monterad 13 juli, avgasslangen från motorn ut till skrovsidan byttes i juni, dieselgeneratorn är servad och välfungenrande, toaletten fram är bytt till en manuell toastol kopplad till septiktanken. 

Uppdaterat 2021-05-15
Nu finns viktiga dokument; service, reparationsfakturor m m samt två videofilmer som beskriver båten utvändigt samt invändigt. 
Hör av dig så skickar vi länk till en folder där du kan ladda upp detta!
 

Visning – transportsegling – live stream

Båten ligger i Nazaré, Portugal och har en svensk ägare. Givet läget med covid och reserestriktioner så är det bra att känna till att jag bor i Nazaré/Portugal och kan visa båten via live-stream där vi tillsammans går igenom båten när du vill. Eller givetvis ”live” på plats här i vår fina hamn!

Jag och en mindre besättning seglade ner båten från Vindön i Bohuslän till Portugal hösten 2018 så jag har god kännedom om funktioner och seglingsegenskaper.

Behöver du transportsegling så kan det ordnas. Varför inte få båten hemseglad till Sverige? Eller kanske in i Medelhavet? Mer om våra transportseglingar: https://portugalagent.com/sv/transportsegling-till-sverige/

Vill du ligga kvar i Nazaré kan båtplatsen övertas av den som köper båten.

 

FAKTA
Längd: 14,12 m
LVL: 11,60 m
Bredd: 4,32 m
Djupgående 1,88 m
Deplacement: 16.000 kg, avser tom standardbåt. Den här väger mer.
Kölvikt: 6.400 kg
Segelarea med fock: 95 m2
Rullstor och rullgenua – elmanövrerade.
Bränsletank: 590 liter
Vattentank: 1.000 liter
Motor: Volvo Penta TMD31A, 69kW/94 hk. Rak axel., ca 3.300 timmar. Folding-propeller.

El-generator: Whisper, 2017.

Bogpropeller och akterpropeller
Momsen är erlagd i Italien i samband med nyleveransen 1989.
 

Mer om modellen: https://www.hallberg-rassy.com/sv/batar/aldre-modeller/hallberg-rassy-45/

 

UTRUSTNING
Se separat PDF-fil för komplett utrustningslista. Några exempel på utrustning:
Rullstor och rullgenua – elmanövrerade
Bogpropeller och akterthruster
Plotter, AIS, Radar och VHF från 2018
Autopilot, Refleksvärmare
Elgenerator, ”Whisper” från 2017

Nya batterier och ny laddare 2019
Elvinschar till storskotet. Kan även användas till akterankaret och genuaskot.
Badplattform och bra dävertar, vikbar landgång till aktern. 

Ankarspel med kätting i fören. Extra ankare i aktern.

Sittbrunnskapell på båge

m m

 

Bilder: Samtliga bilder är tagna av Båtagents Niklas Forsén. De flesta i Nazaré/Portugal 20 och 22 april 2021. Undantag vissa seglingsbilder som är tagna under transportseglingen från Vindön till Portugal i augusti och september 2018.

 
Niklas Forsén har även fastighetsmäklarlicens i Portugal. http://www.portugalagent.com 

"Båtagent vädjar till alla båtägare och spekulanter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, att avst ifrån att uppsöka båt till salu om man ej är frisk, hålla avstånd och undvika beröring. Notera att undersökningsplikten kvarstår."

Fakta om: Hallberg-Rassy 45
Designer

German Frers

Tillverkare

Hallberg-Rassy

Längd

14.12 m

Längd i vattenlinje

11.6 m

Bredd

4.32 m

Djup

1.88 m

Deplacment

16000 kg

Skrov nr

8