Hallberg-Rassy 54

Modellår: 2010

Plats: Svineviken

Tillverkare: Hallberg-Rassy

Pris: 7 490 000 SEK

( 653 480 € / 4 872 821 DKK )

Såld 2021-03-16

Skriv ut

Hallberg-Rassy 54 är en av de elegantaste Rassybåtarna som sjösatts. Denna har haft samma ägare sedan 2012 då båten var i det närmaste ny. En helt igenom fantastisk båt!

Hallberg-Rassy 54 ersatte 2006 den framgångsrika Hallberg-Rassy 53. Hallberg-Rassy 54 blev betydligt modernare i formen vilket resulterade i både bättre volym under däck och bättre fart genom vattnet.  Här är också rodret frihängande och nästan lika djupt som kölen. Hela båten andas än mer segling, vilket ger ökad fart, med än längre dygnsetapper, ökad seglingsglädje och dessutom fantastisk trygghet vid bade kortare och längre passager.


En liten anekdot från 2007; jag seglar en X-119 längs svenska sydkusten, tror att jag är en av de snabbare på vattnet ?, men ser i fjärran vad jag tror är en Rassy som är på väg ikapp. Vad?! När den når ifatt ser jag att det är en Hallberg-Rassy 54 med en person som seglar….


Ovan är lite typiskt för Hallberg-Rassy och kankse mer välkännt idag än det var 2007…Givetvis ingen racer men betydligt bättre seglingsegenskaper än vad många tror, speciellt med liten besättning.


Under däck finns allt och lite till, en genomtänkt planlösning med durk i samma nivå i hela båten, bra svängrum och ståhöjd och fantastiska hytter, stort pentry, navigationsplats värdig en rejäl oceanseglare, motorrum där du kan gå in, och en mycket rymlig salong med bl a de berömda ”Rassy-fåtöljerna”. Ägarhytten i aktern med stor dubbelkoj i centrum, separat badrum med dusch, separat arbetsplats och gott om stuv i hela hytten. För om masten finns ytterligare en hytt med dubbelkoj, det som Hallberg-Rassy kallar ”super-kabin”. För om denna finns en mer klassisk förpik. För om masten finns också ett rymligt badrum med bl a tvättmaskin I sitt eget utrymme.


Inredningen i denna Hallberg-Rassy 54 är mycket elegant i tillvalet teak. Utrustningslistan är diger, se separat utrustningslista via länken ovan. Detta tillsammans med stora tankar för både diesel och vatten ger möjlighet att råda dig själv länge på havet utan att behöva gå hamn. Härligt både när du seglar längs våra kuster såväl som i mer fjärran vatten.


Tack vare Hallberg-Rassy konceptet ”knappsegling” med hydraulisk segelhantering och elektriska vinschar så hanteras båten under gång enkelt av en person. Rejäl huvudmaskin och bogpropeller gör hamnmanövrar säkra. Den två-växlade Gori-propellern ger dessutom både bra tryck vid manövrar och ökad räckvidd vid motorgång i lugnt väder. Allt detta sammantaget ger bade ökad frihetskänsla, ökad glädje och ökad trrygghet. Vad me kan man önska?


Information  om modellen finns på Hallberg-Rassys hemsida,

https://www.hallberg-rassy.com/sv/batar/aldre-modeller/hallberg-rassy-54/

För att stimulera planering kring långsegling så finns här länkar till Hallberg-Rassy båtar och dessas seglingar
https://www.hallberg-rassy.com/sv/resurser/lankar/

Denna Hallberg-Rassy 54 från 2010 är mycket fint skött och bra utrustad. Båten kommer aldrig att vara en begränsning oberoende av vilka äventyr du planerar.


FAKTA

Längd: 16,74 m

LVL: 14,30 m

Bredd: 4,70 m

Djup: 2,30 m

Depl:   26300 kg

Kölvikt: 9750 kg

Design: German Frers

Motor: Volvo Penta D4-180, 180 Hk, propelleraxel, trebladig Gori folding-propeller

Bränsletank: 900 L

Vattentank: 1050 L

 

Båten inomhusförvarad i varmhall.  

Fakta om: Hallberg-Rassy 54
Designer

German Frers

Tillverkare

Hallberg-Rassy

Längd

16.74 m

Längd i vattenlinje

14.30 m

Bredd

4.7 m

Djup

2.3 m

Deplacment

26300 kg

Bränsletank

900 L

Skrov nr

35