Havsørn 35

Modellår: 1976

Plats: Lynæs

Tillverkare: HavsörnII

Pris: 69 000 €

( 790 860 SEK / 514 515 DKK )

Skriv ut

Havsörn 35 MK2. En underbar båt byggd av sin första ägare i mahogny på ek. Båten ser ut som nästan nyskick. Välutrustad och uppdaterad med modern rigg och nyare motor.

Havsørn 35 MK2 designad av Olle Enderlein 1970 och byggd i mahogny på ek med härligt teakdäck och överbyggnad klädd med teak. Skrovet är byggt på Frederiksværk Båtvarv och färdigställt på Molich Båtvarv i Hundested. Byggd av båtens nuvarande ägare som är båtbyggare och ägare till ett välkänt varv i mer än 35 år.

Båten har byggts i enlighet med modern standard samtidigt som stor omsorg har lagts på klassisk träbåtsbyggarkonst in i minsta detalj. Ingenting har sparats för att säkerställa en solid konstruktion och en säker båt. Sittbrunnen har byggts runt en glasfiberlåda som säkerställer en fullständigt vattentät sittbrunn med länsar överbord. All däckutrustning är installerad med säkerhet i åtanke, inklusive överdimensionerade rostfria beslag och blockfästen.

Riggen är en modern rigg i aluminium och med rullförstag från Harken (2006). Originalmotorn har bytts mot en Volvo Penta MD 2003 från 1999 med endast 700 gångtimmar . En ny 3-bladig Maxprop monterades 2002 och en bogpropeller tillkom 2003 för enkel hantering vid tilläggning.

Under däck hittar du en rymlig salong med ett stort pentry om styrbord med bl a gasolspis med ugn samt en stor kyl som kan separeras till kyl och frys. Om babord hittar du en navigationsplats med ett skjutbart bord. Framför salongen hittar du toaletten på styrbords sida och en stort dubbelgarderob på babords sida. Längst föröver ligger en stor v-koj med förvaringslådor under kojen.

Sittbrunnen är rymlig, har bra med stuv, och det finns ett heltäckande sittbrunnskapell, vilket ytterligare ökar utrymmet under regniga och kalla dagar i hamn.

Nuvarande ägare har förvarat båten inne eller helt täckt varje vinter. En specialbyggd uppställnings och transportvagga finns också till båten. Nuvarande ägare går nu i land och är angelägen om att hitta en köpare som kommer att uppskatta att äga och njuta av en unik båt.

Kontakta ansvarig mäklare Michael på michael@baadagent.dk för ytterligare information eller för att ordna en visning av båten.

Fakta om: Havsørn 35
Designer

Olle Enderlein

Tillverkare

Molich

Motor

Volvo Penta

Längd

10.5 m

Bredd

3.02 m

Djup

1.80 m

Deplacment

5500 kg

Köl vikt

2500

Max. Höjd

15 m

Bränsletank

120 L

Skrov nr

3

Ståhöjd i kabiner

1.85 m

Liknande båtar till salu