Najad 520

Modellår: 1996

Plats: Hörvik/Sölvesborg

Tillverkare: Najad

Pris: 3 350 000 SEK

( 292 277 € / 2 179 432 DKK )

Såld 2022-05-09

Skriv ut

En fantastisk segelbåt som andas kvalitet. Najad 520 är en unik båt på många sätt och det är få förunnat att kunna äga just en Najad 520!
Priset är 3 350 000kr eller högstbjudande.
Båten har påkostats förbättringar och renoveringar under de senaste åren.

Om du söker en båt att utforska världens sju hav med utan att kompromissa med högsta komfort, hög säkerhet och utmärkta seglingsegenskaper - då är denna Najad 520 det perfekta valet oavsett om du seglar med familj eller besättning. Hela båten andas kvalitet i materialval och design, men framför allt är Najad förknippad med högt ställda krav på säkerhet. Oavsett om du seglar kustnära eller runt jorden vet du att din Najad alltid kommer att ta dig hem säkert genom alla förhållanden. 

 

Modellen Najad 520 såg havet år 1994 och tillverkades av Najadvarvet i Henån på Orust fram till år 2000. Konstruktör är Carl Beyer tillsammans med Najadvarvet. De finns i huvudsak två varianter men dessa är sin tur anpassade efter deras beställares specifika önskemål.

 

När du kommer ner för trappan möts du av en stor och rymlig salong. Direkt babord om lejdaren ligger det långsmala köket, där du på ett tryggt och säkert sätt lagar mat under tuffa förhållanden. In mot centrum av båten finns diskbänk med dubbla hoar, en tvättmaskin samt rejält tilltagna arbetsytor och förvaring.  På motsatt sida av gången, ut mot skrovsidan, finner du kylbox, spis med ugn och längst mot akterkabinen finns en microvågsugn.

Går du vidare igenom köket akter ut finner du ingången till master bedroom/owners cabin med en generös upphöjd dubbelkoj i centrum. Här finns smarta garderobslösningar och stuvutrymmen samt eget badrum med dusch, handfat och toalett. Det båda ventilerna ovan kojen vetter akter ut och ger ett härligt ljus och bidrar till den rymliga känslan. Här finns även en trivsam fåtölj. 

Vi går tillbaka genom köket och fram till den rymliga salongen. Till babord en generös C-formad soffa runt ett matbord med plats för många. Vägg i vägg med salongen förut på babord sida finns en hytt med säng och garderob samt en soffhörna. Vänder vi tillbaka har vi ytterligare ett badrum med dusch, handfat och toalett som ligger nära till hands.

Åter i salongen finns, på motsatt sida av soffan, två fåtöljer med ett bord mellan sig, även här finns gott om förvaring. Navigationsbordet med tillhörande sittplats ligger i nära anslutning till nedgångstrappan om styrbord. Här kan din navigatör i lugn och ro planera er rutt och hålla koll på väder och vindar. Akter om navigationsplatsen finns en hytt som i denna version är inredd som ett verkstads/arbetsrum för materialvård. Här ligger även ingången till maskinrummet.

 

 

 

Båten är CE-klassad Klass A


Fakta
Längd   15,8m
Längd ink peke 16,5m
LOA      13,55m
Bredd   4,60m
Djup     2,2m
Vikt      20 ton
Köl       6,8ton
Motor   Volvo Penta TMD41 LA (145HK)
Bränsletank 690lit
Vattenkapacitet 1000lit
Holdingtank tot 160lit

Utrustning och förbättringar
För komplett utrustningslista,se PDF-fil ovan nedan följer några exempel på utrustning
2 x ST68 Elvinchar
Bogpropeller
Nytt storsegel 2021
Nytt teakdäck 2021
Nytt Raymarine system 2021
Ny gummibåt med 6hp 2021
Ankarspel
Generator
Microvågsugn / ugn

Båtagent vädjar till alla båtägare och spekulanter att följa Folkhälsomyndighetens rekomendationer, att avstå ifrån att uppsöka båt till salu om man ej är frisk, hålla avstånd och undvika beröring. Notera att köparens undersökningsplikt kvarstår.

Fakta om: Najad 520
Designer

Carl Beyer

Tillverkare

Najad

Längd

15.8 m

Längd i vattenlinje

13.5 m

Bredd

4.6 m

Djup

2.2 m

Deplacment

20000 kg

Bränsletank

690 L