Malö 116 negativ akter

Modellår: 1987

Plats: Åhus

Tillverkare: Malö

Pris: 1 095 000 SEK

( 95 535 € / 712 381 DKK )

Såld 2023-11-21

Skriv ut

Malö 116 negativ akter från 1987, en båt byggd i en kvalitet som få varv kommer upp till. Båten är väl utrustad och blir bara finare med åren.

Malö 116 är en av modellerna som byggdes av Malövarvet i Kungsviken till en enastående Orust kvalitet och känsla. Denna båt har tillvalet negativ akter, vilket gör båten längre och linjerna mer harmoniska. Här finns alla Malös kännetecken med targabågen som förankring för både storskotet och sprayhooden, stadigt och bra. Dessutom finns det ljus i den, vilken gör sittbrunnen till ett fint ”uterum” som enkelt täcks helt vid dåligt väder.


Ägarkabinen ligger i fören med en härlig centrumkoj, bra durkyta och mycket stuv. Det finns även ett handfat med spegel i hytten. Salongen är mycket rymlig och lätt konverterbar till fler kojer/sjökojer om så önskas. Bakom navigationsplatsen finns den rymliga toaletten och bakom pentryt, som även har överskåp, finns den aktre hytten med en koj för ett par eller en gäst. Gott om stuv finns i hela båten med bla lådor och skåp under kojerna. Allt är planerat och tillvarataget på ett sätt som utmärker den känsla för form och funktion som Malövarvet har.


Här kan seglas vart som helst i världen i bekväm stil. Djupgåendet på 1,70 med mer långsträckt köl gör att man även kan njuta av Europas kanaler. I nuvarande ägarskap har båten bl a seglats tur och retur till Svalbard.


Båten har allting i toppform och uppdaterat på senare tid, bl a nytt teakdäck 2017, all el är uppdaterad till högsta standard, autopilot av högsta klass, ny värmare, förtklassig ankarutrustning i både före och aktern, ny livflotte, ny epirb, för att nämna delar av denna båts digra lista av uppdateringar och utrustning som finns ombord.

Är du intresserad av en högkvalitativ Orust båt med djup och välskyddad aktersittbrunn så är detta en vacker Malö i sitt livs form!

Fakta om: Malö 116 negativ akter
Designer

Olsöners båtbyggen

Tillverkare

Malö

Motor

Yanmar 4JH-TE

Längd

12,10 m

Bredd

3,65 m

Djup

1,70 m

Deplacment

8000 kg

Köl vikt

3300

Max. Höjd

15,50 m

Bränsletank

220 L

WIN kod

N/A