SÄLJA BÅTEN? VI HJÄLPER DIG.

Våra kunniga mäklare finns utspridda i Sverige, Danmark, Finland och Portugal. Kontakta din lokala mäklare som ansvarar för området där din båt finns om försäljningsuppdrag eller värdering av din båt.

Välj en mäklare som

…är duktig på marknadsföring.
Båtagent har ett kontinuerligt flöde av marknadsföring genom annonser på plattformar i hela Europa för maximal exponering av båtarna vi förmedlar. Vi lägger fokus vid att båtarna exponeras professionellt på webb och sociala medier.  

…är målmedveten med stark drivkraft
Båtagent är mäklaren som lägger 100% på varje båt som vi fått i förtroende att förmedla. Vi blir inte störda av nybåtsagenturer eller annan marin verksamhet.

ger dig full tillgång till din båt.
Båtagent ger dig tillgång till din båt under försäljningsperioden eftersom vi visar den där den ligger. Detta garanterar också att du slipper onödigt spring ombord. Vi genomför endast personliga visningar med seriösa spekulanter. 

ger dig bra villkor.
Båtagent jobbar efter devisen: no cure – no pay. Det innebär att du som säljare endast betalar efter att vi levererat ett resultat. Skulle du vilja avbryta uppdraget innan vi har hittat en köpare till din båt kostar det dig inget, vi står själva för risken. 

kan sin sak.
Båtagents mäklare är erfarna båtmänniskor med stort kunnande i de flesta frågor som rör båtägande, båtaffärer och tekniska båtfrågor. Våra mäklare även erfarenhet av att göra avancerade affärer från andra branscher och kan lotsa dig genom processen på ett tryggt sätt. 

Kvalitetssäkrad arbetsmetod för maximal trygghet.

Båtagentmetoden

1. Första mötet

Presentation | Genomgång av båt | Marknadsvärdering | Uppdragsavtal | Frågelista

Vid första mötet träffas vi vid båten som under hela försäljningsprocessen ligger vid din båtplats eller vinterplats. Vi får chans att lära känna båten vid detta tillfälle och vi går även igenom uppdragsavtalet tillsammans.

2. Säljförberedelser

Faktainsamling | Städning/rekond | Fotografering

När vi upprättat ett uppdragsavtal och formellt är igång med uppdraget är vi redo att fotografera båten. Bra bilder är en förutsättning för att lyckas med marknadsföringen av båten, så här lägger vi stort engagemang för att skapa bästa möjliga resultat.  

Du hjälper oss även att upprätta en utrustningslista över all utrustning som medföljer i köpet. Här är det även viktigt att notera eventuell utrustning du känner till som inte fungerar. Innan vi publicerar annonsen får du chans att granska och godkänna annonsen så all information om båten är korrekt.  

3. Marknadsföring

Kraftfull annonsering i Sverige och Europa | Mässor | Båtmagasin

Genom kraftfull annonsering på flertalet digitala plattformar når vi alla i Europa som är på jakt efter en sådan båt du har. Vi är stolta över vår egen hemsida Båtagent.se där runt en fjärdedel av våra köpare hittar sin båt. Vi syns även ofta på mässor och i båtmagasin runtom i Norra Europa. Vidare är vi aktiva på sociala medier, bland annat med 100-tusentals visningar på våra presentationsfilmer på Youtube.  

4. Försäljning

Personliga visningar med proaktiva och kunniga mäklare | Bra visningsupplevelse | Prisförhandling

De kunder som är intresserade av din båt hör av sig direkt till oss. Din lokala mäklare tar hand om all kundkontakt och visar båten på plats där den ligger. Vi bokar endast personliga visningar med seriösa intressenter för att garantera minimalt slitage på din båt. Våra mäklare är kunniga och kan ofta svara på mycket av frågorna direkt med hjälp av den information de fått av dig tidigare, men ibland kan vi behöva din hjälp för att besvara specifika frågor om din båt.  
 
Vi meddelar dig alltid när vi får ett bud, även om det ligger under annonspriset. Normalt brukar vi ha omkring 3-6 visningar av båten innan vi stänger affären.  

5. Kontrakt 

Kontraktskrivning | Köparen erlägger handpenning till klientmedelskonto

Efter att vi gjort en överenskommelse med en köpare och stängt affären ska ett köpeavtal upprättas. Våra avtal är noggrant framtagna av jurister för att säkerställa alla parters trygghet. Eftersom du och köparen ofta bor på olika orter signeras avtalet digitalt.  
 
Efter att avtalet är signerat erlägger köparen handpenning till ett klientmedelskonto. 

6. Besiktning

Land- och sjöbesiktning av opartisk besiktningsman | Åtgärda eventuella anmärkningar i besiktningsprotokollet

Nästa steg är att ta in en opartisk besiktningsman för att genomföra en besiktning av båten. Besiktningen görs för att säkerställa att båten är i det skick som beskrivits, och att det inte finns okända fel och brister som kräver åtgärd.  
 
Du som säljare ombesörjer och bekostar lyft av båten i samband med besiktningen så det kan genomföras både på land och i vattnet. All utrustning ombord testas så det är viktigt att batterier är laddade när besiktningsmannen kommer.  
 
Efter besiktningen kan det bli aktuellt att åtgärda eventuella problem som framkommit under besiktningen. Båten ska levereras fungerande i enlighet med den beskrivning köparen har fått genom utrustningslista och annons.  

7. Leverans 

Slutbetalning via klientmedelskonto | Genomgång vid leverans | Uppföljning

När besiktningen är genomförd och båten är redo är det dags för den slutliga punkten, leverans. Köparen betalar in resterande belopp till klientmedelskontot och därefter träffas vi vid båten för ett formellt leveranstillfälle. Vid leveransen upprättar vi ett slutligt köpeavtal där det framgår att båten bytt ägare och du som säljare får en avräkningsnota där vi redovisar transaktionerna på klientmedelskontot och räknar av vår provision. Leveranstillfället ger även möjlighet för dig att ge köparen en genomgång av båten.  

Senast sålda båtar

Läs över 100 omdömen från våra kunder