Maxi 38

Modellår: 1998

Plats: Hunduddens varsförening

Tillverkare: Maxi

Pris: 1 050 000 SEK

( 91 609 € / 683 105 DKK )

Såld

Skriv ut

Maxi 38 från 1998. En rymlig och mycket fin mittsittbrunnsbåt med hög standard på boendekomfort. Linjer, utrymmen och egenskaper - allt stämmer!

Maxi 38, är en härlig mittsittbrunnssegelbåt ritad av Pelle Pettersson. Båten är en mycket lyckad kombination av många av de egenskaper en segelbåt för semestersegling skall ha. Här finns bra seglingsegenskaper, som förvånar på ett positivt sätt, i ett skrov som både har harmoniska linjer och som uppför sig väl i sjön.

Volymen i skrovet är dessutom sådan att innerutrymmena är minst sagt imponerande. Alla utrymmen ombord är rejäla, från den sociala salongen, den rymliga förpiken/gästhytten till det stora pentryt och den minst sagt imponerande ägarhytten i aktern. Lägg till detta en mycket rymlig toalett med separat dusch och som har ingång både från ägarhytten i aktern och från salongen. Under gång är det skönt att ha de flesta viktiga funktionerna ombord, såsom sittbrunn, pentry, toalett och motorrum, mycket nära båtens rörelsecentrum.

Detta exemplar har den utrustning man kan förvänta sig av en bekvämt utrustad båt under längre vistelse ombord. Detta exemplar har dessutom en extra stor badbrygga, blir nästan som ett litet soldäck. Relativt strak motor, ny bälg, juli 2023, vilket ger en behaglig marschfart.

Fakta om: Maxi 38
Designer

Pelle Pettersson

Tillverkare

Maxi

Motor

Volvo Penta MD22

Längd

11,5 m

Bredd

3,75 m

Djup

1,75 m

Deplacment

8000 kg

Bränsletank

200 L

Ståhöjd i kabiner

1,9 m