Swedestar 370

Modellår: 2009

Plats: Värmdö

Tillverkare: SwedeStar

Pris: 1 750 000 SEK

( 152 682 € / 1 138 509 DKK )

Såld 2023-06-09

Skriv ut

Swedestar 370 Ritad av Håkan Södergren. Detta innebär klassiska linjer, en riktigt snygg båt för de flesta ögon. Under vattenlinjen ger båten dig moderna linjer vilket ger fartresurser utöver det vanliga för en båt med "Orustkvalitet" på insidan. En lättseglad båt med självslående fock på rulle, elvinch som primeryvinch om styrbord. Storsegel och fock i kolfiber i nyskick.

Första SwedeStar 370 sjösattes 2006. Målet var att erbjuda en välseglande styv familjebåt med hög kvalitet. I efterhand kan man nu säga att detta lyckades man med väldigt bra med. Att det är en båt med mycket hög byggkvalitet är det först som slår dig när du stiger ner i denna båt. Storsegel med tysk skotning och självslående fock ger dig en båt som du med enkelt hanterar själv. När du dessutom slår på autopiloten kan du segla riktigt långt.

Direkt om babord har du ett komplett kök med ugn och väl tilltagen kyl, dessutom väl tilltagna avställningsytor samt rejäla skåp för förvaring. Akter om köket hittar du en rymlig akterkarbin med dubbelsäng. Akterkarbinen har ett fint ljusinsläpp via sittbrunnen.

Om styrbord finner du den klassika "navstationen" med manöverpanel till el samt värmare. Akter om detta finns en stor toalett med väl tilltagen dusch.
Vidare i båten ligger den klassiska salongen med plats för många. Det som nu slår dig, är all den högkvalitativa inredningen. Rejäla luckor, soffor och bord med snygga rundade hörn allt som en båt skall ha. Hela salongen har ett bra ljusinsläpp via fönster på båda sidor.
Längst fram i fören hittar du en rymlig förpik för 2 personer samt en del förvaringsutrymmen.

Sittbrunnen inbjuder till flera gäster ombord, samtidigt som alla beslag vinshar sitter där dom fungerar som bäst. För rorsman finns bra överblick när du står upp, både över och vid sidan om sprayhooden. Givetvis är alla fall nerdragna till sittbrunnen. Alla fall ligger på styrbord sida, iom med detta kan med enkelhet styrbord elvinsch användas för att hissa segel och sedan för skotning av focken. Under sitsarna finns rymliga stuvutrymmen, om styrbord finns ett riktigt stor där du med enkelhet får ner tex gummijollen.

På däck ligger teakdäcket med 12 mm nåtadade teakribbor. 
I fören sitter ett fast monterat peke med stegkasset i rostfritt.
Båten säljs förbesiktigad, komplett protokoll finns från både sjö och landbesiktning.


FAKTA
CE märkning: SE-SWE37028C909
Längd överallt (LÖA): 11,30 m
Längd i vattenlinjen (LVL): 10,58
Bredd överallt: 3,43 m
Djupgående: 1,85 m
Deplacement : 6900 KG
Ballastande köl: Bly 2550 kg (42%)
Motor: Volvo Penta D1-30, 29 hk
Motortimmar: ca 600
Dieseltank: 120 liter
Vattentank: 260 liter i två rostfria tankar
Septiktank: 75 liter
Alla tankar i rostfritt stål!

Fakta om: Swedestar 370
Längd

11.3 m

Bredd

3.43 m