Beneteau Oceanis 323

Modellår: 2006

Plats: Jyllinge

Tillverkare: Beneteau

Pris: 535 000 DKK

( 822 346 SEK / 71 747 € )

Såld 2023-06-17

Skriv ut

Beneteau Oceanis 323 from 2006. Första ägare säljar. Hon är väl utrustad och är klar till nya äventyr

Beneteau Oceanis 323 är en del av Oceanis Rangen från Beneteau, där varvet har kombinerat mycket goda seglingsegenskaper med den bekväma levande ombord känslan som en majoritet av sina kunder kräver.

Modellen är baserad på skrovet designat av Groupe Finot och Jean Berret i början av 1990-talet för Beneteaus enhandsracer till havs, Figaro.

Sedan dess har skrovet använts för två andra sportiga Beneteaus, First 310 och First 31.7, samt Beneteau Oceanis 323s föregångare i Oceanis-serien, 311 och 300.

Endast för-, agter - och skrovsidor har justerats för att matcha den eftertraktade designen, men undervattenssektionerna har förblivit oförändrade.

 

Denna modell är från 2006 och har utrustats och skötts av sin enda ägare med allt du behöver för enkel segling och långa vistelser ombord.

 

Båten är uppgraderad med bogpropeller, storsegel med genomgående lattor i ett easypack-system, en stor peke och en enorm nästan ny sprayhood och sittbrunnskapell. Storseglet och jibben är från 2017 och sedan dess endast måttligt använda. Genakker har bara varit ute ur säcken några gånger, vilket innebär att det inte finns några större investeringar nära förestående.

 

Åtkomst till båten är enkel både över aktern via badplattformen genom sittbrunnen tack vare det specialutvecklade systemet för att vrida ratten 90 grader och även framifrån via den specialdesignade peke.

Sittbrunnen är stor och passar lätt för hela besättningen både till sjöss och i hamn runt sittbrunnsbordet, som är i två storlekar, med ett extra skräddarsytt extrabord gjort för de större måltiderna och festerna ombord.

 

Under däck hittar du en otroligt rymlig och ljus stuga på grund av de många portholes, luckor och toppfönster som är ett kännetecken för Oceanis Range från Beneteau.

 

Akterhytten är ägarhytten på denna båt med en mycket bred koja, gott om förvaringsutrymme och extra porthål, vilket ger dig känslan av att vara i en mycket större båt. Till styrbord hittar du den mycket stora toaletten med separat duschområde och till och med ett särskilt utrymme för de våta seglingskläderna. Huvudkabinen är stor och ljus med gott om plats runt fällbordet och gott om förvaringsmöjligheter i skåp och kistbänkar. I förkabinen finns en lagom stor dubbelbädd och tillräkligt stuvutrymme. I denna 2-hyttsmodell har du också ett dedikerat navigationsutrymme / skrivbord precis framför toaletten.

 

För fullständig lista över utrustningen kan du ladda ner pdf-filen ovan. Om du behöver ytterligare information, vänligen kontakta ansvarig mäklare via post eller telefon direkt.

 

Specifications:

LOA.                                   10,01 m 

LWL.                                     8,89 m

Beam                                    3,28 m 

Draft                                     1,45 m (Shallow draft version)

Standing height cabin             1,85 m

Displacement approx.              4,2 t  

Ballast approx.                        1,1 t

Water approx.                         159 ltrs

Fuel tank approx.                     64 ltrs

Holding tank approx.                60 ltrs (deck discharge)

Designer:                                Groupe Finot

Engine:                                   Yanmar 3YM20 (21 HP)

Fakta om: Beneteau Oceanis 323
Designer

Jean Marie Finot

Tillverkare

Beneteau

Längd

10.01 m

Längd i vattenlinje

8.89 m

Bredd

3.28 m

Djup

1.45 m

Deplacment

4200 kg

Bränsletank

64 L

Skrov nr

465