Beneteau Oceanis 423 Clipper

Modellår: 2006

Plats: Helsingør

Tillverkare: Beneteau

Pris: 995 000 DKK

( 1 534 328 SEK / 133 306 € )

Såld 2024-03-10

Skriv ut

Beneteau Oceanis 423 Clipper från 2006, en kraftfull, säker och snabb båt, designad av Groupe Finot. Rymlig familjecruiser med gott om utrustning.

Beneteau Oceanis 423 Clipper är en rymlig och elegant segelbåt. Båten har i kraft av sin storlek, eleganta linjer. Beneteau Oceanis linjen är lite mindre kappseglingsorienterade jämfört med Beneteaus First-serie, men modellen här har mycket goda seglingsegenskaper vilket gör den till en säker och stabil cruiser. Förste ägaren sedan ny säljer.

Båten är utrustad till den långa resa, och ägaren har varit på långfart med båten i några år. Båten har fraktats hem efter Corona, och sen dess inte varit använd mycket. Säljare har sen dess byt ut många grejor och båten är nu redo till den nästa stora resa eller till gemytlig semesteranvändning, där du inte behöver o gå i land under långa tider.

Säljare går nu i land och söker en ny ägare som vill fortsätta äventyret på Notorious.

Båten är mycket väl underhållen under hela sitt liv och är mycket väl utrustad, se utrustningslistan. Här finns bland annat ny sprayhood, kapell och sailpack, nya segel från Orkan Sails, plus ett lite använt originalt ställ, en drifter och en lite använd genakker, nya batterier, nya toaletter samt ny ENO ugn. Motorn er helt nyservad med bl.annat ny generator, tryckvattenpump, filtre och impeller. I tillägg finns nyare solpanel och wind generator som ger tillräklig ström till veckor på ankorplatser. Bugpropel för enkkel manövrering i hamn.

Båten har ägarhytten i fören med egen toalett med dusch. I aktern finns två gästhytter och en toalett. Stor salong med sittplatser runt bordet - som kan göras stöore för det stora sällskapet, en rejäl navigationsplats samt en längsgående pentry med arbetsplats för gourmetkocken finns också ombord.

Ett flytande sommarnöje för kustsegling i komfort eller långturer bortom horisonten? Välj själv, denna båt är gjort till båda. Båten har en omfattande utrustningslista, då den har varit på en tur till troperna i sitt tidigare liv. Så om det kliar i äventyrstarmen så är båten klar för en seglats söderut!

Bildar finns massor på båtagents hemsida och här kan du ladda ner utrustningslista i pdf. Annars ta gärna kontakt till ansvarig mäklare michael@baadagent.dk för mera information.

Data
Längd: 13,09m
Bredd: 3,90m
Deplacement: 8845 kg
Djup: 2,10m
Antal hytter 3 st.
Vattentank: 2 st, totalt 400 l
Bränsletank: 200 l
Holding tank: 60 liter

Fakta om: Beneteau Oceanis 423 Clipper
Designer

Jean Marie Finot

Tillverkare

Beneteau

Motor

Yanmar 4JH5E

Längd

13.09 m

Bredd

3.90 m

Djup

2.10 m

Deplacment

8800 kg

Köl vikt

2650

Max. Höjd

17 m

Bränsletank

200 L

WIN kod

FR-BEY9465A606

Ståhöjd i kabiner

1.95 m