Motor Sailor Ketch 45 Feet

Modellår: 1982

Plats: Stubbekøbing

Tillverkare: One-Off

Pris: 595 000 DKK

( 914 572 SEK / 79 793 € )

Såld 2021-10-07

Skriv ut

Carl Nissen designat 45 Fot One Off stål motorseglare. Båten är djunk riggat klar för den långa resa eller bara som heltidsboende på vattnet.

Denne helt otrolig välutrustade och välbyggda One Off stål ketch med Junkerig är nu till at få tak i. Båten blev i sin tid konstruerat av Carl Nissen och byggd som 33 fods ketch och sedan i 1999 forläng med 10 fot och bowsprit och samtidig riggat om till ketch riggat Junke. Båten är byggd i stål efter alle reglen med Mätbrev och har blivit genommgående isolerad med PU Skum, vilket gör, att det inte kommer fukt åt stålet inifrån och detta hinder rust. Samtidigt giver detta en mjuk uta under durken, är enkel o holla ren och desutom ger tor stuv av gods och proviant, där det är som bäst – under durken lågt i skeppet.


Junke riggen är närmast perfekt till en stål-motorseglare. Den ger möjlighet för ren segling 100% för segel med junkeriggens enkle handtering, likaväl som den fungerar utmärkt i samarbete med maskinen, och ger ekstra fart och ekonomisk framdrift ochså för motor. Läs evt. mera om denna rigtypen HÄR

 

Skeppet är byggd av nuvarande ägare och var redan i sin tidigare form välutrustad, men vid dets forlängning i 1999 fick inredningen en uppgradering till den nuvarende helt fantastiska inredningen med et stort pantry/kök i samband med den store salonen. Inredningen är perfekt till långfart för 2, men ochså som helårsboende på vattnet, då det redan finns vattenburen centralvärme i hela skeppet.

 

Allt på däck är gjort för enkel hantering utan behov av elektriska spel. Ankret betjenas av det stora ankervinsch med 5:1 gearing, likaväl som segel och jolle betjenas av stora simpla spel, alla gjort av rustfrit stål. Til segling har man ochså ett Aries Vindroder, som gör att man unvukar ström till autopiloten.

 

Det är lett och säkert att vistas på däcket med den högae lönning og måntak, och vagten och till o slappna av, finns en permanent övertäckt sittbrunn på poopdäcket med goda bänkar där du har 360 grad sikt. Till o säkra ström om bord, finns det båda solceller som en vindgenerator för o ladda ström på batterierne på den långa resa eller på ankerplatsen.

 

Båten är löbande underhållen, och i 2011 fick hon en ny motor, som säkrar effektiv framdrift i mange år framöver.

 

Man kommer ner i den lysa däcksalonen via en säker nergang från poopdäcket, og här finns ett sofaarrangement i läder. Här sittar man säkert och varmt om lä, om vädret skulle bli lite tufft, då det också är möjligt o segla båten härifrån. Från däcksalonen går man antigen framåt ner i kök-alrummet eller ner agter till den stora och rymliga agterhyt med direkta tillgång till skeppets toalett och bad, desutom finns en musig arbetplats också här för den som måsta jobba.

 

Pentry/köket är en sak i sig själv, och här har man al den plats man behövar till o laga antigen det simpla eller det stora festmåltidet och samtidig våra i kontakt med sina gäster i den stora salonen. Salonen framme är så pass stor, att om man skulle önske det, då vill det vara relativ enkelt att göra mindre forkabin med tv extra sovplatsar framme.

Icke rökare båt. Perfekt bostad på vattnet och annars - det är bara o segla iväg!
 

Ladda ner udstyrsliste i pdf oven och ta gärne kontakt till mäklare för evt. vidare information.

 

Båten kommer ochså o kunna ses i 360 graders bilder på våran virtuella båtmässa http://www.boatagentshow.com.

 

Data:

LOA 45' (13m72).

Bredd 3.30 m,

Djybgående 1.90 m,

Deplacement ca. 21 tons

 

Motor og tanke:

Beta Marine 60 HK ferskvattenkyld motor, motortimer fn.: 808,1 time

Dieseltankkapacitet ca. 1000 ltr, delatt på en dagtank på 160 ltr och två huvedtankar på varje 420 ltr.

Vattentankkapacitet ca 700 ltr, fordelat ut på fyra tankar

Holdingtank på ca. 60 liter


Båtagent vädjar till alla båtägare och spekulanter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, att avstå ifrån att uppsöka båt till salu om man ej är frisk, att hålla avstånd och undvika beröring. Notera att köpares undersökningsplikt kvarstår.


 

Fakta om: Motor Sailor Ketch 45 Feet
Designer

Carl Nissen

Tillverkare

Erik Larsen

Motor

Beta 60 TMC260

Längd

13.72 m

Bredd

3.30 m

Djup

1.90 m

Deplacment

21000 kg

Bränsletank

1000 L

Skrov nr

1

Liknande sålda båtar