Sweden Yachts 41, Continental

Modellår: 1992

Plats: Säbyvikens marina

Tillverkare: Sweden Yachts

Pris: 975 000 SEK

( 85 547 € / 638 895 DKK )

Skriv ut

Sweden Yachts 41, Continental från1992 med vingköl och dubbla förstag. SY 41 är med kärlek sagt en ”Stenungssunds-Swan”, en särdeles välbyggd båt med goda seglingsegenskaper. Denna 41a är älskad och väl omhändertagen, en båt i det närmaste originalskick på ett bra sätt. En båt som inte går att köpa ny idag.

Här finns möjligheten att förvärva ett stycke svensk båthistoria. Sweden Yachts har i alla tider tillverkat båtar med hög standard, bra seglings prestanda och en kvalité i världsklass. Denna Sweden Yachts 41a bekräftar detta. Båten är, på ett positivt sätt, i ett unikt originalskick. Inga konstiga installationer eller ombyggnader är utförda. Ägarna har med varsam hand underhållit båten. Med denna båt kan du låta dina segeldrömmar ta fart, oavsett om det är njutbar semestersegling eller längre turer på de sju haven. Båtens gedigna konstruktion och utförande ger dig en trygg och bekväm segling oavsett väder.
Båten är sanerad från all giftig gammal bottenfärg och är nu epoximålad utan bottenfärg, som köpare är du fri att välja beroende av dina seglingsplaner och planerade seglingsvatten.

Under däck möts man av en varm och gemytlig inredning. En inredning utförd av hantverkare med passion för kvalité, rejäla dimensioner, rundade hörn och allmänt mycket sjömässigt. Långt ifrån dagens kantiga ideal.

Salongen är trivsam och inbjuder till trevlig samvaro. Här sjunker man ner i en skön
skinnsoffa med familj och vänner för en trevlig middag eller allmänt umgänge. Här finns också ett klassiskt L-pentry om babord med bra förvaringsmöjligheter. Om vid Styrbord vid nedgången finns navigationsplats samt elcentral. I aktern återfinns en generös ägarhytt med dubbelsäng och bra förvaring. För ut i båten om babord ligger den rymliga toaletten. Mitt emot toaletten, på styrbord sida, finns bra förvaring i garderober. I fören är det en rejäl förpik, i vilken ett par sover gott.

Båten är besiktigad och visar en båt i ett ovanligt fint skick för sin ålder. För den som uppskattar klassisk, svensk båtbyggarkonst i den absolut högsta klassen så är detta en båt att lägga högt upp på listan.

Fakta om: Sweden Yachts 41, Continental
Designer

Peter Norlin

Tillverkare

Sweden Yachts

Motor

Volvo Penta Diesel 2003T B, 43 Hk

Längd

12,5 m

Bredd

3,95 m

Djup

Vingköl, 1,8 m

Deplacment

8500 kg

Bränsletank

150 L

Skrov nr

37