Ny säsong, ny båt och nya möjligheter!

Hej igen. Jag heter Aron Wärnberg, är 17 år gammal och bor i Ljungskile. Förra året skrev jag ett inlägg om min elitsatning i segling och om EM i Garda som jag skulle segla då och nu är det dags igen.

Hej igen. Jag heter Aron Wärnberg, är 17 år gammal och bor i Ljungskile. Förra året skrev jag ett inlägg om min elitsatning i segling och om EM i Garda som jag skulle segla då och nu är det dags igen.

Förra sommaren seglade jag som sagt ett EM i jollen RS Aero. Jag blev den näst bästa ungdomen men bara tolfte i totalen inräknat seniorer. Jag ville mer och kände att jag kunde mer men jag var ändå ganska nöjd efteråt. Det var en rolig och lärorikt regatta på ett häftigt ställe. Den tävlingen följdes sedan upp av SM där jag kom trea.

Efter alla regattor 2021 så ville jag utveckla min segling mera. Så jag bestämde mig för att börja segla Laser. Därför började jag under vintern segla Laser eller ILCA som båten numera heter. Mitt kortsiktiga mål med detta är att utvecklas så mycket jag kan. Därför har jag under vintern och våren tränat både hemma och på träningsläger i ILCA klassen. Att segla ILCA, som är väldigt lik Aeron på många sätt vilket har hjälpt mig att utvecklas mycket under våren i båda klasserna. Mina svagheter har blivit färre och mindre och mina styrkor starkare. Utvecklingen som jag haft under våren har verkligen varit givande och det känns härligt när jag vet att det går framåt.

Under denna sommaren hade jag inte planerat att delta i så många tävlingar som under tidigare år. Både för att jag var i en träningsperiod, samt för att jag lärt mig ungefär hur mycket tävling jag orkar med innan det blir för mycket. Under säsongen har jag hittills deltagit i två ILCA gp tävlingar, en Aero gp tävling och sist men inte minst ungdoms VM i Aero 7. UVM var en svår regatta där många riktigt bra seglare var med, bland annat en litauisk landslagsseglare i ILCA. Efter några dagars segling under mycket varierande förhållanden med flera topp-4 placeringar hamnade jag på (och fick nöja mig med) en åttonde plats i totalen och en tredje plats bland U19 seglarna.

Under hösten ska jag delta i flera olika regattor, bland annat några deltävlingar i både ILCA- och Aero gp-serien, men även en deltävling i seglings Allsvenskan för Ljungskile Segelsällskap och SM i Aero. Högst på prioriteringslistan hamnar Aero SM, jag har höga förväntingar inför det och jag vill vara på pallen. Höstens regattor ska bli riktigt roliga och utmanande att segla och jag ser redan fram emot det!

//Aron Wärnberg